Geng Warung Pak Jabit

Khamis, 23 Jun 2011

Penulisan: Idea dan Karya

“jom kita menulis…”.. seruan dari Seksyen Bimbingan & Kerjaya Staf, Pejabat Pendaftar UPM. Begitu menyeronokkan, jika penulisan ini dijadikan sebagai hobi dan minat.  Dengan penulisan, membolehkan kita berkongsi pengalaman, ilmu dan informasi berguna pada khalayak.
===============================================
================================================
Satu tugas yang diamanahkan kepada aku, untuk menulis dan mencipta karya….. tapi karya apa ya? cite apa ya?  idea oh idea, datanglah kepadaku…. kata kawanku, “buatlah apapun cerita… tetapi, biarlah hasil penulisan itu menjadi teladan dan ikhtibar pada semua”.

Antara karya dikepala otak geliga iaitu:

1. Cinta Semusim
2. Cinta Gerhana Matahari
3. Pulut Panggang Pulut Kuning
4. Si Ketiak Becak Masuk Longkang
5. Budu Diteguk, Kicap Ditelan.
6. Para-Para Dan Pari- Pari
7. Bomoh Terbuang Dipinggiran
8. Mangkuk Tandas Yang Kesunyian
9. Penantian Satu Penyeksaan
10. Sumpah Sang Kerbau

Selamat Menulis~~~~~~~~~~~~~~~ 

9 ulasan :

Kasut& Karipap berkata...

cerita "Dimana tumapahnya kicap kalau tidak ke botol kicap"....

*nak idea? boleh beli dgn saya. RM30 hengget je*

hahahahahaha~

Bro ahmad berkata...

bidang penulisan boleh jadi satu kerjaya yg berjaya
blog anda di page 1 no-14

Sukma Bintara berkata...

karipap: mahalnya nak jual karya.... hehehehhe... ala.. bg je la jika ada idea.. nak kongsi.... kot2 sama...

Sukma Bintara berkata...

karipap: mahalnya nak jual karya.... hehehehhe... ala.. bg je la jika ada idea.. nak kongsi.... kot2 sama...

Sukma Bintara berkata...

ahmad: mmg en.ahmad... tp masa mmg padat/full gan tugas skrang ni.... sempat je satu perenggan, pasti tetido.. hehe

Kasut& Karipap berkata...

saya nak buat karya juga bole??? guna nama samaran-kekura bulat-

Sukma Bintara berkata...

BOLE...BOLE GENG BLLGGER SAYA.... DIALU-ALUKAN..... SERIUS~~~~~ JOM LA JOIN........

msredcheesecake berkata...

Suka menulis tapi kerana masa free yg kurang, jadi penulis blog jer....

Sukma Bintara berkata...

msredcheesecake: stuju.... masa free yang xde..... memalam... menulis 2 perenggan, dah tetido atas meja.... hehe... pastu bru cr katil....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...